Volvo zbulon robo-taksi të re në garën për autonomi

38

Volvo prezantoi të mërkurën një makine robot-taxi  të plotë elektrike, pasi kompania gjermane në pronësi të Geely është në garë për të përmbushur një objektiv ambicioz për shitjet e automjeteve pa shofer me marrëveshjen e furnizimit të Uber.

Volvo, i cili po peshon një listë të bursës, po përpiqet të bëjë përparim në makinat vetëlëvizëse si një lojtar luksoz mesatar me burime më të kufizuara se një BMW ose Audi. Ai pret që makina autonome të përbëjnë një të tretën e shitjeve deri në vitin 2025, me makina plotësisht elektrike që pretendojnë 50 për qind.

Ndërmarrjet e teknologjive të tilla si Uber dhe Waymo janë duke derdhur miliarda dollarë në zhvillimin e makinave autonome, ndërsa prodhuesit e auto si Daimler po testojnë prototipa.

Deri më tani, ambiciet e vetë-lëvizjes së Volvo kanë qenë të lidhura ngushtë me Uber, i cili po operonte një flotë XC90 autonome Volvo derisa një përplasje e fundit fatale me një këmbësorë e çoi programin në një ndalesë.

Shefi Ekzekutiv Hakan Samuelsson tha se partneri Uber mbeti i paprekur, me Volvo të vendosur për të furnizuar deri në 24,000 makina në fillimin e saj për më shumë se dy vjet.

“Ky është një produkt ku shohim interesim nga bizneset që përshëndesim udhëtimin”, tha Samuelsson.