Tencent humb 20 miliardë dollarë

28

Tregu i Tencent Holdings u ul me rreth 20 miliardë dollarë të premten pasi Kina intensifikoi një goditje në lojrat në internet duke përmendur rritjen e niveleve të miopisë, duke rritur rreziqet rregullatore për kompanitë në tregun më të madh të lojrave në botë .

Ministria e Arsimit e Kinës, në një njoftim të enjten, drejtoi rregullatorin e botimit për të kufizuar numrin e lojërave të reja online, të ndërmarrin hapa për të kufizuar kohën kur të rinjtë luajnë lojëra dhe të eksplorojnë një sistem të përshtatshëm për moshën për lojtarët.

Aksionet e Tencent, që kanë një vlerë tregu prej rreth 3.25 trilionë dollarësh (414.12 miliardë dollarë), ranë 5.4 përqind, duke sjellë një rrëshqitje në kompanitë kineze të video lojërave. Ajo u mbyll me 4.9 për qind. Indeksi kryesor Hang Seng  përfundoi 1 për qind më i ulët.

Rënia masive në vlerën e saj të tregut krahason me kapitalizimin e tregut aktual të Netflix prej 162 miliardë dollarësh.