Tani mund të kopjoni të dhënat e WhatsApp pa harxhuar hapësirën e Google Drive

37

Facebook dhe Google kanë arritur një marrëveshje që të përfitojnë përdoruesit e WhatsApp. Duke filluar më vonë gjatë vitit, përdoruesit do të jenë në gjendje të ruajnë rezervat e WhatsApp në Google Drive pa përdorur ndonjë hapësirë ​​ruajtëse.

Marrëveshja e re do të thotë se përdoruesit e WhatsApp tani kanë hapësira të pakufizuara të ruajtjes në dispozicion të tyre pa pagesë. Por kompania gjithashtu ka lëshuar një paralajmërim se njerëzit duhet të ndërmarrin veprime nëse duan të shmangin fshirjen e kopjeve rezervë.

Duke filluar më 12 nëntor 2018, kopjet e “WhatsApp” nuk do të llogariten më në kuotën e magazinimit të Google Drive. Për më tepër, kopjet e WhatsApp që nuk janë azhurnuar në më shumë se një vit do të hiqen automatikisht nga ruajtja e Google Drive. Për të shmangur humbjen e ndonjë kopje rezervë, ju rekomandojmë që të ruani manualisht të dhënat WhatsApp para datës 12 nëntor 2018.

Nëse nuk keni krijuar një kopje rezervë të Google Drive më parë, WhatsApp shpjegon se çfarë duhet të bëni.