Syzet e reja të Aira i ofrojnë përdoruesve të verbër një udhërrëfyes nëpër botën vizuale

37

Kur bëhet fjalë për teknologjitë e augmented reality, pamjet gjithmonë duket të jenë një pjesë shumë e rëndësishme e përkufizimeve të shumicës së njerëzve, por një iniciativë po ofron një iniciative interesante në AR me bazë audio, që gjithashtu bën thirrje për vizionin kompjuterik. Edhe pa ekrane të integruar, syzet janë ende një pjesë e rëndësishme e produkteve të kompanisë, të cilat janë të dizajnuara duke patur në mendje përdoruesit me shikim te dëmtuar.

Aira ka ndërtuar një shërbim që në thelb vendos një asistent njerëzor në vesh të një të verbëri duke transmetuar video të drejtpërdrejta nga aparati i syzeve tek agjentët e kompanisë, të cilët pastaj mund të japin udhëzime audio për përdoruesit përfundimtarë. Udhëzuesit mund t’i paraqesin ato me udhëzime ose të përshkruajnë skena për ta. Është me të vërtetë kombinimi i pajisjeve të teknologjisë së lartë dhe asistentë shumë të vëmendshëm.

Kompania tarifon në bazë të përdorimit; $ 89 në muaj do t’i sjelle përdoruesit pajisjen dhe deri në 100 minuta përdorim. Ka nivele të ndryshme çmimi për përdoruesit që kanë nevojë për më shumë kohë.