Skaneri i trurit tregon se me cilët njerëz ju mund të bëheni miq

44

A e keni vënë re se sa të ngjashëm jeni ndonjëherë me miqtë tuaj?Kjo sepse truri juaj përputhet.Nuk janë vetëm cilësitë si:gjinia,mosha,etniciteti apo dhe karakteristika të tjera,të cilat na bëjnë të ngjashëm me miqtë tanë,por edhe truri.

Carolyn Parkinson,së bashku me kolegët e saj në Universitetin e Kalifornisë,studiuan skanimin e trurit për 42 persona gjatë kohës që po shikonin video për eliktimin e përgjigjeve.

Aktiviteti i trurit për individët të cilët ishin miq me njëri-tjetrin rezultoi i ngjashëm,përkatësisht ne seksione të tilla si:vëmendja,emocionet dhe gjuha.Ngjashmëria ishte aq e fortë,sa mund të parashikohej nëse 2 individë ishin shok mes tyre apo jo.

Lidhja mundësisht rrjedh sipas dy mënyrave:ne jemi të tërhequr pas njerëzve të cilët mendojnë si ne,dhe më pas influencojmë mendimet e tyre,të cilat shtyjnë aktivitetin e trurit të tyre të jetë i ngjashëm me ne.