Si të kuptoni që vuani nga sëmundja e humbjes së kujtesës?

43
Analysis of blood in the hands of a medical

Shkencëtarët në Japoni dhe Australi kanë krijuar një test gjaku që mund të zbulojë ndërtimin e proteinave toksike të lidhura me sëmundjen Alzheimer.

Kjo është botuar në revistën Nature dhe është një hap i rëndësishëm drejt një prove të gjakut për të zbuluar çrregullimet.

Testi rezultoi i saktë në 90% të rasteve të individëve të pastër dhe ata të prekur nga sëmundja e Alzaihmer.

Kjo nënkupton që sëmundja fillon përpara se të shfaqen simptomat klasike.