Shoferët mund të zëvendësojnë çelësat e makinave me iPhone

54

Ditët e shoferëve që pastrojnë shtëpinë për çelësat e makinave të humbura mund të mbarojnë pasi një grup kompanish, duke përfshirë Apple, zbuluan standardet për çelësat e makinës celulare që mund të shkarkohen në një smartphone.

The Car Connectivity Consortium (CCC), një grup i industrisë që përbëhet nga prodhuesit më të mirë të makinave, po punon me krijuesin e iPhone për të sjellë lidhjen nga pajisja në automjet. Jane publikuar një sërë udhëzimesh për anëtarët e saj që do t’u lejojnë njerëzve të kyçin, të zhbllokojnë, të ndezin motorin dhe të ndajnë aksesin në makinën e tyre duke përdorur pajisje të zgjuara.

Organizata përfshin kompanitë e makinave Audi, BMW, General Motors, Hyundai dhe Volkswagen.

Disa prodhues të makinave tashmë i lejojnë pronarët të zhbllokojnë makinat e tyre përmes aplikacioneve të smartphone. Megjithatë, planet kryesore të CCC synojnë të standardizojnë një metodë në të gjithë industrinë që lejon prodhuesit e automjeteve që të transferojnë me siguri një çelës dixhital në një pajisje të zgjuar të shoferit.