San Francisco heq përkohësisht skuter elektrike

51

San Francisko është gati t’i japë fund menjanimit të skuterit elektrik … për pak kohë. Agjencia Komunale e Transportit te qytetit ka paraqitur kërkesën e saj për leje për kompanitë që dëshirojnë të operojnë e-scooters nën një program pilot njëvjeçar dhe ligjin shoqërues, duke sinjalizuar se dy rrota duhet të largohen nga rrugët derisa shërbimet të marrin leje. Firmat kanë deri më 4 qershor që të heqin skuterët e tyre pa u përballur me gjobat dhe gjobat (deri në 100 dollarë për skuter) dhe duhet të dorëzojnë aplikimet e tyre për leje deri më 7 qershor. Jo më shumë se pesë kompani do të veprojnë në të njëjtën kohë gjatë periudhës pilot.

Kompanitë duhet të paguajnë SFMTA $ 5.000 për të aplikuar, dhe 25.000 $ në vit për të mbajtur lejet e tyre do. Ata gjithashtu duhet të derdhin 10,000 dollarë në një fond të mirëmbajtjes që do të mbulojë dëmtimin e pronës publike dhe ruajtjen e skuterëve të rrezikshëm. Për habinë e askujt, asnjë kompani e gjetur që vepron pa leje automatikisht do t’i mohohet një shans në një leje.