Prodhuesit e videove dëshirojnë që YouTube të ndryshojë formën e pagimit

48

Prodhuesit e videove me miliona abonentë në YouTube shfaqën zhgënjim në një shfaqje tregtare javën e kaluar se shërbimi njofton vetëm një pjesë të pasuesve të tyre për postimet e reja, duke shkaktuar rënie në shikueshmëri dhe në të ardhurat e tyre.

Hendeku mes shikuesve dhe abonentëve, i cili është i ngjashëm me ndjekësit në Twitter ose faqe të pëlqyera në Facebook, u shfaq si pikë e fundit e mbledhjes për krijuesit e YouTube të mbledhur në VidCon të Viacom Inc, një tubim vjetor i industrisë së videove online.

YouTube, e cila është pjesë e Google, vitin e kaluar u përball me reagimet e ashpra nga krijuesit, të ardhurat e të cilave në shërbim u refuzuan për shkak të ndryshimit të politikave. Por mungesa e alarme parapagues ndikon shumë më tepër krijues.

YouTube inkurajoi të nënshkruante rreth gjashtë vjet më parë kur vuri re se shikueshmëria u tejkalonte shumë abonentë, tha Aditi Rajvanshi, i cili punonte për kompaninë në atë kohë dhe tani drejton një firmë këshilluese.