Plani i prodhimit të Jeep përfshin10 modele hibride dhe katër automjete plotësisht elektrike deri në vitin 2022

59

CEO i Jeep Mike Manley ka njoftuar në kompaninë mëmë se brenda pesë viteve, specialist i SUV do të ofrojë 10 hibrid dhe katër automjete plotësisht elektrike deri në vitin 2022.

Një version hibrid do të shfaqet në çdo varg modelesh, duke përfshirë Cherokee, Grand Cherokee, Compass dhe Renegade. Jeep gjithashtu planifikon të prezantojë një SUV të ri me tre rreshta dhe gjithashtu do të ringjallë emrin e Grand Wagoneer nga vitet 1960, i cili do të nisë si modeli më i çmuar i Jeep dhe do të shkojë kokë më kokë me Range Rover.

Kjo nuk është vetëm Jeep që po kthehet në një fuqi më të qëndrueshme, megjithëse i gjithë kompania mëmë e FCA (Fiat Chrysler Automobile) ka në plan të heqë motorët me naftë nga të gjitha nën-markat e saj deri më 2022.

Jeep gjithashtu po shqyrton pajisjen e automjeteve me teknologjitë e autonomisë së nivelit 3. Shoferve u lejohet të përdorin telefonin e tyre dhe të shikojnë filma etj. Jeep ka në plan ta nxjerrë këtë teknologji deri në vitin 2021.