Partnerët eBay në bashkëpunim me miliarderin e Dubait për shitjet e Lindjes së Mesme

25

DUBAI – Ebay do të shesë prodhimet në një sipërmarrje relativisht të re e-commerce të Lindjes së Mesme, e themeluar nga një miliarder i Dubait, nga gjysma e dytë e këtij viti, tha sipërmarrja të martën.

eBay ka rënë dakord të listojë produktet popullore nga Shtetet e Bashkuara dhe kudo në noon.com dhe aplikacionin e saj celular për blerësit online në Arabinë Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe (UAE).

“Partneriteti ynë me eBay hap një botë krejt të re të përvojës tregtare”, tha themeluesi i noon, Mohammed Alabbar.

Të dy kompanitë gjithashtu do të eksplorojnë mundësi të përbashkëta të marketingut dhe do të konsiderojnë ndarjen e njohurive dhe praktikave të tyre të mira me njëri-tjetrin.

Noon, e cila filloi punën në vitin 2017, u nis nga Alabbar me mbështetjen financiare të fondit të pasurisë sovrane të Arabisë Saudite të Fondit për Investime Publike (PIF) dhe investitorëve të tjerë të Gjirit.

Alabbar, një biznesmen i shquar i Emiratit, është kryetari i Emaar Properties, ndërtuesi i Dubai i kullave më të larta të botës, Burj Khalifa.