Parisi përfundon kontratën e makinave elektrike të Autolib

54

Autoritetet lokale të Parisit kanë përfunduar kontratën e grupit Bollore për të operuar flotën e automjeteve elektrike të Autolib për shkak të vështirësive financiare në skemën e pionier të ndarjes së makinave.

Këshilltarët lokalë për Autolib, që drejton skemën për rreth 100 komuna në rajonin e Parisit, refuzuan një kërkesë nga Bollora për të kontribuar me 233 milionë euro ndaj mungesës së buxhetit të saj.

Nisur në vitin 2011, Autolib ka 150,000 përdorues aktivë dhe veturat e vogla me ngjyrë argjendi janë bërë një pamje e njohur në rrugët e Parisit.

Por çështjet e vazhdueshme me pastërtinë, problemet me parkimin dhe rezervimin, si dhe konkurrencën nga mënyrat e tjera të transportit si Uber kanë shtyrë shërbimin në të kuqe, me humbje të grumbulluara prej 293 milionë eurosh e cila pritet nga viti 2023.

Bollore tha në një deklaratë se do të kundërshtonte përfundimin e kontratës në gjykatë.