Panasonic bashkohet me përpjekjet për të licencuar procesin e panelizimit të OLED me kosto të ulët

31

Panasonic Corp tha të enjten se ka bashkëpunuar me një degë të Japan Display Inc për të licencuar një proces të panelit të prodhimit të diodës organike (OLED) me kosto të ulët, një alternativë e mundshme për metodën konvencionale të përdorur nga prodhuesit dominuese të Koresë së Jugut.

Filiali i regjistruar, JOLED Inc, është në bisedime me disa prodhues të paneleve globale për të licencuar procesin e saj të printimit për panelet e OLED-it, ku materialet organike të ngjyrave janë depozituar në nënshtresa të qelqit.

Metoda mund të prodhojë ekranet OLED 20 deri në 30 përqind më lirë se procesi i tanishëm i avullimit pasi nuk ka nevojë për pajisje të tilla si dhomat vakum ose maska ​​metalike për të depozituar materialet e ngjyrave, sipas JOLED.

JOLED, i krijuar në vitin 2015 duke bashkuar ndarjet OLED të Panasonic dhe Sony Corp, gjithashtu planifikon të fillojë prodhimin e paneleve më të vogla në masë në vitin 2020.

Prodhuesit e smartfonëve janë zhvendosur gjithnjë e më shumë në OLED, me miratimin e Apple  për iPhone X të fundit, pasi ekranet OLED janë përgjithësisht më të hollë dhe mund të shfaqin ngjyra më të gjalla sesa panelët LCD.