Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka në plan legjislacionin e ri për të zbutur...

Britania do të trajtojë "elementët e Wild West" në internet nga ngacmimi kibernitik në shfrytëzimin online të fëmijëve duke futur ligje të reja për...

Robotët tani mund të kryejnë detyra thjesht duke vëzhguar njerëzit

Është e vështirë për të shtypur ankthin constant që çdo qenie njerëzore në këtë planet do të jetë krejtësisht e tepërt brenda një dekade. Dhe...

Apple i paguan Irlandës këstin e parë të taksave të kontestuara

Apple ka paguar 1.5 miliardë euro në një llogari ruajtjeje të ngritur nga qeveria irlandeze për të mbajtur 13 miliardë euro në taksat kontestuese,...

McAfee: Koreja e Veriut përdori aplikacione Android për të gjurmuar dezertorët

Studiuesit e McAfee kanë zbuluar disa gjëra shumë interesante rreth aktivitetit cyberspy të Koresë së Veriut duke përdorur aplikacione të ligjshme nga Google Play...

AKEP: Shqipëria shënon rënie të përdoruesve aktivë moblil, per te disatin vit rradhazi

Në Shqipëri, në fund të tremujorit të katërt të vitit 2016, pati 3.4 milionë përdorues të telefonisë celulare aktive, nga një total prej 5.3...

Nga qershori rikthehen paketat 30 ditore

Nga muaji qershor kompanitë celulare janë të detyruara të kthejnë paketat 30 ditore. Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka detyruar kompanitë celulare të...

Llogaritja e hendekut gjinor në sektorin e teknologjisë

Ndërsa raportoi për çështjet e ngacmimit seksual në kompanitë e mëdha, Jennifer Saba, një shkrues per Breakingviews, kërkoi një mënyrë konkrete për të përcaktuar...

Silicon Valley prezanton bicikleta të printuara në 3D

Në një karrierë që përfshinte ndihmën e Google për të krijuar qendrat e të dhënave dhe për të përshpejtuar paketat për Amazon.com Inc tek...

Drejtues te tjere largohen nga Uber

Chief Product Officer Jeff Holden po largohet nga kompania e sherbimit taxi, një zëdhënës i Uber tha të enjten për Reuters, më i fundit...

Deutsche Telekom kërkon kushte të volitshme për ankandet e spektrit 5G

Deutsche Telekom (Deutsche Telekom) të enjten i kërkoi Gjermanisë të ankandojë frekuencat për shërbimet e lëvizshme të brezit të pestë me kushte të arsyeshme...