Orlando përfundon programin e njohjes së fytyrës me Amazon

41

Orlando ka ndaluar testimin e programit Amazon të njohjes së fytyrës pasi grupet e të drejtave ngritën shqetësime se shërbimi mund të përdoret në mënyra që mund të shkelin liritë civile.

Qyteti i Florida mbylli një program pilot javën e kaluar pasi që kontrata e saj me Amazon.com për të përdorur shërbimin e saj të njohjes skadoi, njoftoi media e lajmeve të hënën.

“Partneriteti me kompani inovative për të testuar teknologjinë e re – duke siguruar gjithashtu që ne të respektojmë ligjet e privatësisë dhe në asnjë mënyrë të mos shkelim të drejtat e të tjerëve – është kritike për ne ndërsa punojmë për të mbajtur më tej komunitetin tonë të sigurt”, tha qyteti dhe Departamenti i Policisë Orlando në një deklaratë të përbashkët të dhënë për Floridapolitics.com të hënën.

Orlando ishte një nga disa juridiksionet e Shteteve të Bashkuara që Amazon ka hapur shërbimin që prej zbulimit të saj në fund të vitit 2016, si një mënyrë për të zbuluar përmbajtje fyese dhe për të siguruar sigurinë publike.

Amazon tha se kërkon që konsumatorët të respektojnë ligjin dhe të jenë përgjegjës kur përdorin Njohjen.

Identifikimi i fytyrave është bërë gjithashtu një tipar i përbashkët në produktet e konsumit nga Apple  dhe Facebook .