Nokia 7 Plus do të jetë telefoni i parë Nokia që do te ketë Android 9 Pie në shtator

23

Ndërsa eventi I  Nokia në Nju Delhi të martën ishte e gjitha për Nokia 6.1 Plus dhe Nokia 5.1 Plus, HMD mori pak kohë për të folur rreth fokusit të kompanisë në dhënien e një eksperience të pastër të Android për të gjitha pajisjet e saj. Për këtë qëllim, kompania njoftoi gjithashtu se Nokia 7 Plus që u lançua më parë këtë vit do të jetë i pari që do të marrë versionin e ardhshëm të madh të Google, Android 9 Pie. Veçanërisht, Nokia 7 Plus do të jetë edhe pajisja e parë Snapdragon 660 për të marrë përditësimin.

Shefi i HMD Juho Sarvikas nuk dha një datë të saktë kur Nokia 7 Plus do të marrë Android 9 Pie, por ai konfirmoi se do të ndodhë diku në shtator. Nokia 7 Plus ka qenë një nga telefonat më të mirë të Nokia-s këtë vit, duke u lavdëruar për cilësinë e shkëlqyer të saj dhe dizajnin, performanca e fuqishme në sajë të një performanca shumë të aftë Snapdragon 660 dhe aksioneve Android Oreo si pjesë e programit Android One.