Mjafton 1 cigare në ditë për shkaktimin e problemeve kardiake

32

Menduat që një cigare nuk do ju dëmtonte?

Tymosja e 1 cigareje në ditë lidhet me rrezikun e sëmundjeve të zemrës.Ky fakt është përcjellë nga studiuesit të cilët analizuan rezultatet e 141 studimeve dhe vlerësuan rrezikun relativ të lidhur me konsumin e 1,5 dhe 20 cigareve në ditë.

Konsumi i tyre ndikon në rritjen prej 48 % të rrezikut të dëmtimit koronar tek meshkujt,ndërsa tek femrat rreziku rritet me 57%.

Gjithashtu,konsumi i 1 cigareje në ditë rrit probabilitetin për infarkt me 30%.

Shifra alarmante këto,të cilat na tregojnë që duhet të tregojmë më shumë kujdes për shëndetin.