Microsoft kundër BE për planet për të kufizuar përdorimin e të dhënave

29

Microsoft tha të mërkurën se reformat e të drejtës së autorit të ligjvënësve të BE-së që kufizojnë përdorimin e të dhënave potencialisht të vlefshme për organizatat jofitimprurëse mund të dëmtojnë zhvillimin dixhital të Bashkimit Evropian.

Kompanitë, organizatat kërkimore dhe organizatat si Wikipedia kanë rritur lobimin e tyre përpara një votimi të Parlamentit Europian javën e ardhshme që do të përcaktojë qëndrimin e saj përpara bisedimeve me vendet anëtare dhe Komisionin Evropian.

“Duke përjashtuar kërkimet private, kompanitë fillestare dhe kompanitë që të përfitojnë përfitimet e plota të kësaj teknologjie, padyshim do të ulë konkurrencën e Evropës  i cili theksoi rivalët kinezë dhe amerikanë.