Micron Technology planifikon të zgjerojë 3 miliardë dollarë të fabrikës së Virxhinias

19

Micron Technology  tha të mërkurën se planifikon të shpenzojë 3 miliardë dollarë gjatë 12 viteve të ardhshme për të zgjeruar një fabrikë në Virxhinia rreth 64 kilometra në perëndim të Uashingtonit, D.C.

Kryeshefi Ekzekutiv Sanjay Mehrotra i tha Reuters në një intervistë zgjerimi synon të plotësojë kërkesën në rritje e çipave në automobila, të cilat po fitojnë më shumë fuqi kompjuterike për karakteristika të tilla si sistemet e shmangies së përplasjeve ose sistemet paralajmëruese të nisjes së korsi. Kompania pret që tregu të dyfishohet deri në 6 miliardë dollarë deri në vitin 2021.

Paratë do të shpenzohen për të ndërtuar rreth 100,000 metra katror hapësirë ​​shtesë “të pastër” për të bërë çipa të memories në fabrikën ekzistuese Micron të Manassas, Virginia, e cila punëson rreth 1,500 njerëz. Micron pret që zgjerimi të krijojë 1.100 punë të përhershme për inxhinierë dhe teknikë sapo të përfundojë.

Micron më vonë u akuzua në një padi të SHBA-së se një firmë tjetër kineze vodhi sekretet e saj tregtare. Kjo firmë nga ana e tij paditi Micron në një gjykatë kineze duke pretenduar se Micron shkeli patentat e saj dhe gjykata kineze ndaloi disa nga patate të skuqura të Micron ndërsa gjyqi vazhdon.