Me AirGig, AT & T mund të sjellë 100 megabit broadband në shtëpitë rurale në vitin 2021

32

AT & T shpreson se teknologjia e saj AirGig për lidhjen e të dhënave me shpejtësi të lartë në linjat e energjisë do të arrijë në vitin 2021, potencialisht përmirësimin e brezit të gjerë në zonat ku nuk është ekonomike të vendosen kabllot me fibra optike.

AirGig nuk lidhet drejtpërdrejt me shtëpitë. Në vend të kësaj, ai dërgon të dhëna që kalojnë përgjatë nga shtylla kështu që mund të lëvizin distanca relativisht të gjata. Për atë lidhje përfundimtare të komunikimit me një shtëpi, AT & T do të përdorë pajisje konvencionale më të zakonshme si rrjetet celulare 5G.

“Ne jemi duke synuar të jemi të gatshëm ta vendosim atë komercial në afatin 2021”, tha Mark Evans ,një drejtor në ekipin AT & T të AirGig.

AirGig ka potencial për të ndihmuar në zgjidhjen e një problemi të mprehtë për industrinë e teknologjisë ,duke u siguruar që nuk janë vetëm njerëz në zona me popullsi të dendur, si New York City dhe San Francisco që marrin shërbimet më të fundit.AirGig nuk do të arrijë kudo, por mund të ndihmojë.