Makina elektrike Volkswagen vendos rekord të ri

43

Volkswagen ka treguar anën sportive të teknologjisë së saj elektrike duke vendosur një rekord të të gjitha kohërave në Pikes Peak International Hill Climb në Kolorado.

“Ekipi ka arritur të krijojë një makinë fantastike garash në vetëm tetë muaj. Volkswagen ID R Pikes Peak tani ka vendosur kohën më të shpejtë në historinë e kësaj rritje, e cila përfshin më shumë se 100 vjet, që flet për lëvizshmëri elektrike. ”

Makina e rafinuar prodhon 500kw dhe peshon më pak se 1.100 kg. Volkswagen tha se ishte makina më inovative dhe komplekse e zhvilluar ndonjëherë nga divizioni i saj i motorsport.

Prodhuesi gjerman i makinave po shpenzon miliarda për automjetet elektrike pasi që kërkon të rindërtojë reputacionin e saj pas një skandali mashtrimi për testimin e emetimeve të benzinës.

VW ka një objektiv për të shitur tre milionë makina elektrike në vit në të gjithë grupin deri në vitin 2025 dhe për të ofruar një version elektrik të secilit prej 300 modeleve të grupit deri në vitin 2030.