Linja e Japonisë që rrit 1.3 miliardë dollarë nëpërmjet obligacioneve të konvertueshme për bizneset e huaja

36

Line Corp i Japonisë po rrit rreth 148.1 miliardë yen ($ 1.33 miliardë) nëpërmjet obligacioneve të konvertueshme për të financuar zgjerimin agresiv të operatorit të aplikacioneve për chat në biznesin financiar.

Kompania tha të martën se planifikon të shpenzojë pjesën më të madhe të parave të ngritura për promovimin e “LINE Pay” dhe shërbimeve të tjera të reja financiare deri në fund të vitit 2021.

“LINE Pay” i lejon përdoruesit të dërgojnë para për njëri-tjetrin duke përdorur aplikacionin e chat si dhe për të bërë pagesa jashtë linje në dyqane. Line tha se vëllimi i transaksionit të shërbimit të pagesave u rrit në 83 për qind në 195 miliardë jen në tremujorin e dytë.

Kompania është duke u përpjekur të përfitojë nga baza e gjerë e përdoruesve të saj përtej biznesit reklamues dhe po planifikon të nisë një sërë shërbimesh të reja financiare.