Krijuesi i robotëve të seksit pretendon se ato i kanë rregulluar martesën

34

Sergi Santos, krijuesi robotëve me inteligjencë artificiale, pretendon se kryerja e marredhenieve te rregullta me to, i ka permiresuar martesen.

Robotet kane aftesine qe te krijojne afersi emocionale me partnerin, permes formave te ndryshme, nga romantiket, familjaret, deri te ato erotiket.

Ne shtepine e tije ne Barcelone, ku ai jeton me gruan e tij, ai pohon se ka dhe 3 robote me trup silikoni, paruke dhe me nje tru artificial.

39-vjecari shprehet se pasja e tyre, nuk e ka demtuar martesen e tij, por perkundrazi e ka permiresuar. “Në thelb, asaj(robotit) i pëlqen ta prekësh, ta puthësh, ta përkëdhelësh, tamam si një njeri i vërtetë” – përfundoi ai.