Keni nevojë për një lajm të mirë? Pyesni Google: ‘Më trego diçka të mirë’

34

Në këtë ditë dhe moshë, lajmet mund të jenë një burim i vazhdueshëm frike, por Google mendon se nuk duhet të jetë kështu.

Google lëshoi vetëm një tipar të ri për ndihmësin e saj të zërit të quajtur “Më tregoni diçka të mirë”. Mund ta provosh duke pyetur Asistentin e Google në telefonin tënd ose në shtëpinë tënde të Google “Më trego diçka të mirë” dhe do të përgjigjet duke ju thënë përmbledhje të lajmeve të fundit të ndjeshme.

Funksioni aktualisht është i disponueshëm vetëm në SHBA.

Google thotë se këto rrëfime janë për njerëzit që bëjnë gjëra të mira dhe po bëjnë përparim për botën, dhe që janë më të thella se aktet e rastësishme të mirësisë.

Lajmi i mirë vjen nga Rrjeti i Gazetarisë së Zgjidhjeve, që është një organizatë jofitimprurëse dhe jopartiake që mbulon lajme pozitive nga një grup i gjerë i mediave.