GlobalFoundries braktis garën për të zhvilluar teknologjinë gjysmëpërçuese të gjeneratës së ardhshme

30

GlobalFoundries, prodhuesi më i madh i çipave të kontratës në botë, tha të hënën se do të ndalonte zhvillimin e teknologjisë së prodhimit të gjysmëpërçuesve të gjeneratës së ardhshme dhe në vend të kësaj do të fokusohej në përmirësimin e teknikave ekzistuese.

Kompania, klientët e të cilëve përfshijnë chipmakers si Qualcomm , Advanced Micro Devices  Inc, Broadcom  dhe STMicroelectronics, tha se do të vinte në një kohë të pacaktuar, teknologjia  7 nanometër.

Masa e GlobalFoundries do të rriste mbështetjen e industrisë elektronike në TSMC, e cila kishte rreth 52 përqind të tregut të shkritorëve në 2017, sipas firmës kërkimore IC Insights.

Pjesa e GlobalFoundries qëndroi në rreth 10 për qind vitin e kaluar, me United Microelectronics në 8 për qind dhe Samsung  me 7.4 për qind.

Prodhuesi I çipave gjithashtu tha të hënën se do të shkurtojë një numër të papërcaktuar të vendeve të punës si pjesë e procesit të ristrukturimit.