Fitimet e tremujorit të parë të Telecom Italia bien në dispozitat e energjisë së artë

38

Telecom Italia  (TIM) njoftoi të mërkurën një rënie më të madhe se sa pritej në të ardhurat e tremujorit të parë, të goditur nga masat e parashikuara për gjobat që Italia i imponoi grupit të telefonit si pjesë e të ashtuquajturit dekretin e fuqisë së artë të cilin grupi po tërheq.

Në grupin e parë të rezultateve, pasi fondi aktivist Elliott luftoi kontrollin e bordit nga aksionari kryesor Vivendi TIM tha se fitimet e krahasueshme para interesit, taksave, amortizimit dhe amortizimit (EBITDA) ranë 4.9 për qind në 1.89 miliardë euro.

Kjo krahasohet me një konsensus të parashikimeve të analistëve të siguruar nga kompania prej 1.96 miliard euro.

Grupi më i madh i telefonave të Italisë tha se shitjet e krahasueshme ranë 1.6 për qind në 4.74 miliard euro, krahasuar me pritjet prej 4.69 miliardë euro, të goditura nga rënia e të ardhurave në tregun e vetëm të huaj të Brazilit. Shitjet e brendshme u rritën 1.7 për qind.