Fenomenet natyrore të cilat do t’i shohim gjatë 2018

169

Në këtë artikull do të informohemi në lidhje me disa nga fenomenet natyrore që parashikohen te ndodhin në 2018

 

15 shkurt – Eklispsi Diellor i Pjesshëm

Eklipsi Diellor i Pjesshëm do të jetë i dukshëm në Amerikën e Jugut, duke përfshirë shumë vende si Argjentina, Kili, Paraguaj, Uruguaj dhe Antarktida. Eklipsi gjithashtu do të shihet në disa zona të Oqeanit Atlantik dhe Oqeanit Paqësor.

31 mars – Hëna Blu

Kjo do të jetë hera e dytë dhe e fundit për vitin 2018 që do të shihet Hëna Blu. Në fakt Hëna nuk do të marrë realisht ngjyrën blu por është ngjarje e rëndësishme muaji shkurt nuk do të ketë hënë të plotë.

27 korrik – Hëna e Kuqe

Hëna do të marrë ngjyrë të kuqe në eklipsin e saj të rradhës që do të ndodhë në 27 korrik. Eklispsi do të jetë i dukshëm në Europë, Amerikën e Jugut, Akrikë, Azi dhe Australi.

17 nëntor-Shiu i meteorëve Leonid

Do të jetë i dukshëm pas mesnate,pasi qielli është më i qartë.