Facebook konfirmon marrëveshjet për shkëmbimin e të dhënave me Huawei

31

Më parë të martën, Mark Zuckerberg ka të dhëna për ndarjen e partneriteteve me të paktën katër kompani kineze, përfshirë Huawei, krijuesja e tretë më e madhe në botë e smartfonëve, e cila është nën kontroll nga agjencitë e zbulimit të SHBA për shqetësimet e sigurisë.

Kompania e mediave sociale tha se Huawei, krijuesi kompjuterik Lenovo Group dhe krijuesit e smartfonëve OPPO dhe TCL Corp ishin midis 60 kompanive në mbarë botën që kishin qasje në disa të dhëna përdoruesi pasi nënshkruan kontrata për të rikrijuar përvoja të ngjashme me Facebook-un për përdoruesit e tyre.

Kompanitë kineze të telekomunikacioneve janë nën hetim nga zyrtarët e zbulimit të SHBA, të cilët argumentojnë se ato ofrojnë një mundësi për spiunazh të huaj dhe kërcënojnë infrastrukturën kritike të SHBA-ve, diçka që kinezët vazhdimisht e kanë mohuar.