Disa fakte interesante për njeriun

63

KOCKAT E NJERIUT
Kockave Njeriut ( sidomos femuri ) është rreth 4 herë më i fortë se betoni. Një pjesë e eshtrave e cila qe është sa rreth nje inç kub mund të bartë një peshë 8.6 ton përsipër.

ORGANI ME I MADH
Organi më i madh i trupit të njeriut është të lëkura. Çdo person ka të ngjarë të ndryshojë rreth 18.14 kg ( 40 lbs) lëkurë në jetën e tij.

Qeniet njerëzore janë të vetmet gjitarë në botë që nuk mund të marrin frymë dhe te kapërdijne në të njëjtën kohë.
Njerezit nuk mund te gelltisin dhe marrin frymë në të njëjtën kohë.

SKUQJA
Një tjetër fakt i mahnitshëm për trupin tuaj është se kur ju skuqeni, edhe paretet e stomakut tuaj  skuqen në të njëjtën kohë.
Skuqja në fytyrë ndodh edhe në stomak.

HUNDA
Kujtesa e hundës tuaj është e madhe . Ajo ka aftësinë për të kujtuar rreth 50.000 aroma të ndryshme.