Detajet e rregullatorit të rrjetit gjerman 5G kushtet e ankandit

34

BERLIN – Operatorët e telefonisë celulare nuk do të kërkohet që të mbulojnë të gjithë Gjermaninë gjatë shpërndarjes së shërbimeve të gjeneratës së pestë gjatë dekadës së ardhshme, sipas dokumenteve të agjencisë së rrjetit të vendit që vendosin kushtet për një ankand të planifikuar 5G.

Dokumentet nga Bundesnetzagentur, tregojnë se të paktën 98 përqind e familjeve gjermane duhet të furnizohen me një lidhje me shpejtësi të lartë prej 100 megabitë në sekondë deri në fund të vitit 2022.

Ankandi për licencat e spektrit 5G është planifikuar për fillim të vitit 2019.Tre operatorët ekzistues – Deutsche Telekom Vodafone dhe Telefonica Deutschland – kanë thënë në të kaluarën se furnizimi me të gjithë Gjermaninë do të ishte vështirë të arrihej.

Sipas dokumenteve të BNetzA, operatorët celularë nuk duhet të ofrojnë qasje në rrjetin 5G për ofruesit e shërbimeve me kosto të ulët. Ata gjithashtu mund të zgjedhin nëse duan të furnizojnë zonat rurale nëpërmjet të ashtuquajturit roaming.