Cilët smartfone lëshojnë më shumë rrezatim

49

Sot, njerëzit nuk janë kurrë larg nga telefonat e tyre të mençur, ata janë në dorën e tyre gjatë udhëtimit të tyre, të shtrirë në xhepin e tyre në punë, në veshin e tyre për të bërë një telefonatë ose mbështetur në tavolinën e tyre gjatë natës. Janë ngritur pyetje nëse afërsia jonë me smartfonë mund të dëmtojë shëndetin tonë. Ndërsa nuk ka ende një hulumtim përfundimtar shkencor mbi ndikimin e rrezatimit të celularit.

Të dhënat vijnë nga Zyra Federale Gjermane për Mbrojtjen nga Rrezatimi (Bundesamt für Strahlenschutz), e cila mban një bazë të dhënash të plotë të smartfonëve dhe nivelin e rrezatimit që ata lëshojnë.

Aktualisht smartfoni me nivelet më të larta të rrezatimit është Mi A1 nga kompania kineze Xiaomi. Në përgjithësi, shumica e shkelësve më të këqij për emisionet janë modelet kineze, me 10 nga 16 smartfonët kryesorë në listë të prodhuar nga prodhuesit kinezë si Xiaomi, Huawei, OnePlus dhe ZTE. Mirëpo, smartfonët amerikanë të njohur gjithashtu shfaqen në listë, me tre versione të iPhone të pranishëm.