Çiftet tani mund të hapin një llogari të përbashkët pa u larguar nga divani, duke përdorur teknologjinë Google

47

Çiftet që dëshirojnë të marrin hapin e ardhshëm dhe të fillojnë të ndajnë financat e tyre tani do të jenë në gjendje të hapin një llogari të përbashkët në minuta pa u ngritur nga divani.

Konsumatorët të cilët tashmë kanë llogari rrjedhëse me Starling Bank do të jenë në gjendje të hapin një llogari të përbashkët duke u përputhur me telefonat e tyre celularë duke përdorur teknologjinë në afërsi të Google.

Anne Boden, shefi ekzekutiv i bankës dixhitale, tha se kjo duhet të “heqë dhimbjen” e llogarive të përbashkëta, të cilat janë “tejet të vështira për t’u ngritur dhe anuluar”. Në mënyrë tipike, hapja e një llogarie të përbashkët kërkon që të dy njerëzit të shkojnë në një degë bankare në të njëjtën kohë me dëshmi të identitetit.

Opsioni i ri i llogarisë mund të inkurajojë më shumë njerëz që të bashkohen me bankën, pasi të dy njerëzit duhet të kenë një llogari personale për të hapur një të përbashkët.