Britania gjobit Yahoo 250,000 paund

20

Mbikqyrësi i të dhënave të Britanisë së Madhe tha të martën se gjobiti kompaninë britanike Yahoo. 250,000 paund për një sulm kibernetik në nëntor 2014.

Yahoo, shumica e aseteve të të cilit u blenë nga Verizon Communications, tha në vitin 2016 se të paktën 500 milionë llogaritë e saj ishin hakuar dy vjet më parë.

Zyra e Komisionerit të Informacionit tha se u përqendrua në 515,121 llogari në Mbretërinë e Bashkuar që shërbimet Yahoo në Londër mbikëqyrnin si kontrollues i të dhënave.

Hetimi i ICO-s gjeti se Shërbimet e Yahoo UK nuk arritën të mbrojnë të dhënat dhe të ndërmarrin hapa për të siguruar që kompania mëmë Yahoo  të përputhet me standardet e duhura të mbrojtjes së të dhënave.

Rregullatori evropian i Yahoo ka urdhëruar që të bëjë ndryshimet e privatësisë pas një hetimi në atë që tha se  ishte një nga shkeljet më të mëdha të të dhënave ndonjëherë për të ndikuar në qytetarët e BE.