Bill Gates i përkushtohet krijimit të tij të ri

  57
  Bill Gates

  Burri i hekurt, Bill Gates, më në fund ka sqaruar përse e la Microsoft –
  in disa vjet më parë. Kompania e tij e re quhet Gatesway dhe ai ka
  investuar mbi 2 miliardë dollarë gjatë dy viteve të fundit duke
  zhvilluar dhe koduar Gatesway-in.
  Para se të shohim detajet e Gatesway, le të shpjegojmë se kush është
  Bill Gates saktësisht.

  Por tani, Gates ka vendosur të tërhiqet pjesërisht nga drejtimi i
  Microsoft, në mënyrë që të përqendrohet në sipërmarrjen e tij të re
  në sektorin financiar. Kjo eshte arsyeja pse ai mori Gatesway.

  Po cfarë është saktësisht Gatesway?

  Gatesway eshte nje teknologji financiare ne planin e rishperndarjes se pasurise boterore. Bill beson se pasuria nuk shperndahet mire ne moshen tone dhe megjithese gjithmone do te kete disa me te pasur dhe me te varfer, situata aktuale nuk eshte e pranueshme. Ku 0.1% e shtreses se larte kontrollon pothuajse 90% te pasurise se botes, Gates beson se ai mund ta shkurtoje kete deri ne rreth 20% pa shkaktuar krize financiare boterore.