BE heton marrëveshjen holandeze të Deutsche Telekomit në mes të shqetësimeve të konkurrencës

34

Deutsche Telekom përballet me një hetim katër-mujor në ofertën e tij për të blerë biznesin holandez të kolegëve suedezë Tele2  pasi rregullatorët e antitrustit të BE shprehën shqetësime rreth marrëveshjes.

“Ne po hapim këtë hetim të thellë për të siguruar që transaksioni i propozuar midis T-Mobile NL dhe Tele2 NL nuk do të çojë në çmime më të larta ose më pak zgjedhje në shërbimet mobile për konsumatorët holandezë”, tha komisioneri evropian i konkurrencës Margrethe Vestager në një deklaratë .

Autoriteti i konkurrencës i BE do të vendosë deri në 17 tetor nëse do të pastrojë ose bllokojë marrëveshjen, varësisht nga fakti nëse Deutsche Telekom dhe Tele2 ofrojnë koncesione.

Deutsche Telekom dëshiron të blejë asetet holandeze të Tele2 dhe t’i kombinojë ato me T-Mobile Nederland, në mënyrë që të mund të ofrojë të ashtuquajturat paketa konvergjente fikse-mobile, duke lejuar transmetimin e të dhënave, zërit dhe videos në pajisje në shtëpi ose në lëvizje të konkurrojnë më mirë me KPN dhe Ziggo.