AT & T, Departamenti i Drejtësisë pret vendimin që mund të përcaktojë të ardhmen e mediave

23

AT & T i cili zotëron DirecTV, pret një vendim gjyqësor të martën që do të përcaktojë nëse mund të blej Time Warner, një vendim që mund të nxisë një kaskadë të kompanive të TV me pagesë blerjen e televizionit dhe krijuesit e filmave dhe testin e parë të madh të ekipeve antitrust të administratës Trump.

Qeveria ka argumentuar në një seancë gjashtë javorë këtë pranverë se pronësia AT & T e DirecTV, e cila ka 20 milionë abonentë, do të bëhet shumë e fuqishme nëse bashkohet me Time Warner, e cila zotëron lajmet e Turner dhe lajmet e CNN. Kjo fuqi do të lejonte kompaninë të rriste çmimet për rivalët e TV të pagave dhe shërbimet online streaming, tha qeveria.

Nëse AT & T fiton, Departamenti i Drejtësisë mund të rishqyrtojë nëse do të padisë për të ndaluar marrëveshjet e tjera kur një kompani blen një furnizues, i njohur si një “bashkim vertikal”.