Apple Watch do të monitorojë simptomat e sëmundjes së Parkinsonit

49

Apple Watch do të jetë në gjendje të monitorojë për dridhjet që lidhen me sëmundjen e Parkinsonit. Rripiie dorës do të zbulojë dridhjet e dorës dhe, lëvizjet e pavullnetshme që shpesh ndodhin gjatë marrjes së ilaçeve për trajtimin e sëmundjes.

Programi “Çrregullimi i lëvizjes” mund të jetë i dobishëm për pacientët të cilët zakonisht vizitojnë doktorin e tyre dhe të ulen nëpër testet fizike për të treguar nëse dridhjet e tyre janë rritur, duke sugjeruar një progres të sëmundjes.

Do të thotë që nga fundi i këtij viti, zhvilluesit e softuerëve do të jenë në gjendje të krijojnë aplikacione që kontrollojnë simptomat e Parkinsonit. Ajo do të vijë me një përditësim të softuerit të Apple Watch të lëshuar më vonë këtë vit.

Ky tipar gjithashtu do të lehtësojë pacientët të regjistrojnë dhe ndajnë këtë informacion me mjekët, potencialisht duke kufizuar vizitat tek specialistët e tyre dhe nevojën për të mbajtur një ditar.

Apple ka punuar për krijimin e aplikacioneve për ata që kanë Parkinsonin për disa vite dhe në 2015 filloi aplikacionin mPower, i përdorur nga 10,000 njerëz, të cilët Apple pretendon se është “studimi më i madh i Parkinsonit në histori”.