Apple ështe i fokusuar në lentet për syzet e AR

19

Kompania Apple konfirmoi të mërkurën një sinjal që Apple ka ambicie për të bërë një pajisje që mund të mbivendosë informacionin digjital në botën reale.

Apple konfirmoi se ai fitoi Longmont, Akonia Holographics me bazë në Kolorado. “Apple blen kompani të vogla herë pas here, dhe ne në përgjithësi nuk diskutojmë qëllimin apo planet tona”, tha krijuesi i iPhone në një deklaratë.

Akonia nuk mund të arrihej menjëherë për të komentuar. Kompania u themelua në vitin 2012 nga një grup shkencëtarësh holografikë dhe fillimisht u përqendrua në ruajtjen e të dhënave holografike përpara se të ndryshonte përpjekjet e saj për të krijuar shfaqje për syzet e realizuar të realitetit, sipas faqes së saj të internetit.

Në realitet të shtuar, informacioni digjital është i veshur në botën reale si në Pokemon Go lojë popullore. Telefonat celularë përdorin sistemin e tyre të kamerës për ta bërë këtë në ekranin e telefonit, por firmat kryesore të teknologjisë po garojnë për të krijuar syze që do të tregojnë informata digjitale mbi lentet transparente.

Akonia tha se teknologjia e saj e ekranit lejon “lentet e hollë, transparente xhami të zgjuar që shfaqin imazhe të gjallë, me ngjyra të plota dhe me pamje të gjerë të fushës”. Firma ka një portofol prej më shumë se 200 patentash lidhur me sistemet dhe materialet holografike, sipas faqes së saj të internetit.

Apple ka një histori të blerjes së kompanive të vogla, teknologjitë e të cilave shfaqen vite më vonë në produktet e saj. Në 2013, Apple fitoi një firmë të vogël izraelite të quajtur PrimeSense që bëri sensorë tre-dimensionale. IPhone X, nisur vitin e kaluar, përdori një sensor të ngjashëm me karakteristikat e njohjes së fytyrës.