Apple do t’i lejojë të gjithë përdoruesit të shkarkojnë të dhënat e tyre personale

23

Pothuajse çdo kompani e teknologjisë është duke u përkulur prapa për t’u pajtuar me rregullat e përafërta të GDPR të Evropës, dhe Apple nuk përbën përjashtim nga rregulli. Ai sapo hapi një faqe të Dhënave dhe Privatësisë që lejon njerëzit me llogari në Bashkimin Evropian (plus Islanda, Lihtenshtajni, Norvegjia dhe Zvicra) të shkarkojnë gjithçka që kompania di për to. Ndërkohë që është në dispozicion vetëm për përdoruesit evropianë tani, Apple do ta bëjë atë në dispozicion globalisht në të ardhmen. Kjo kryesisht sillet rreth llogarisë ID të Apple ID dhe informacioneve të pajisjes, si dhe të dhënave që keni sinkronizuar përmes iCloud, edhe pse përfshin aktivitetin tuaj në shërbimet si Apple Music dhe App Store, historia juaj e mbështetjes AppleCare dhe zakonet tuaja të blerjeve online.

Mos prisni çdo gjë menjëherë. Apple paralajmëron se mund të zgjasë deri në një javë për të përgatitur shkarkimet dhe përmbajtjen e caktuar (si skedarët dhe fotot tuaja në iCloud Drive) mund të marrë një kohë për t’u shkarkuar. Ju keni mundësi të zgjedhni copa të vogla per te shkarkuar nëse është e nevojshme. Ju gjithashtu do të dëshironi të veproni në shkarkim shpejt pasi vihet në dispozicion, pasi Apple do ta pastrojë atë pas dy javësh.