Amazon në plan për të hapur dyqanin pa arkëtarë në New York

36

Amazon tha të premten se ka në plan të hapë dyqanin e saj ushqimor “Amazon Go” pa pagesë, në Nju Jork, duke u zgjeruar përtej Seattle-it ku ka selinë.

Dyqani Amazon Go, i cili nuk ka arkëtarë dhe i lejon blerësit të blejnë gjëra me ndihmën e një aplikacioni smartphone, shihet gjerësisht si një koncept që mund të ndryshojë shitjen me pakicë.

“Ne plan për të hapur Amazon Go në Nju Jork,” tha një zëdhënës i Amazon, por nuk tha kur.

Konsumatorët duhet të skanojnë një aplikacion smartphone për të hyrë në dyqan. Sapo të hyni brenda, kamerat dhe sensorët e përcjellin atë që ata marrin nga raftet dhe atë që ata vënë përsëri.

Në janar, kompania hapi dyqanin e saj të parë koncept në Seattle dhe tani ka tre në qytet. Ajo tha se në maj ka plane për të zgjeruar në Çikago dhe San Francisko gjithashtu.