A është një kompjuter me të vërtetë më i mire për të lënë një takim sesa një njeri?

56

A mund të ndihmojë inteligjenca artificiale që njerëzit të bien në dashuri? Pyesni ekspertët prapa disa prej aplikacioneve dhe faqeve më të njohura dhe ata nuk duken të bindur.

“Unë nuk mendoj që shërbimet e takimeve duhet të jenë në gjendje t’ju tregojnë se keni një shans 95 perqind  për të rënë në dashuri me dikë”, thotë Xavier de Baillenx, shefi i teknologjisë në takimin e gjigantit.

“Truri i njeriut është shumë kompleks. Ne po i ndihmojmë përdoruesit të gjejnë “plus-one” të tyre në një mënyrë më pak të dhimbshme. ”

Eksperti i takimit Kate Taylor është gjithashtu i shqetësuar. “Unë mendoj se gjëja më e rëndësishme që mund të bëjë teknologjia është të futeni në një datë të jetës reale para një personi”, thotë ajo.