5 vendet ku puna e mësuesit është e mirëpaguar

48

Puna e mësuesit është aq fisnike,sa edhe e pavlerësuar,sidomos në Shqipëri.Roli i mësuesit është esencial në edukimin e gjithë shoqërisë.Janë ata të cilët,të palodhur,na pasurojnë me njohuri dhe kulturë.Më poshtë po listojmë 5 vendet që kryesojnë listën ku mësuesit paguhen më shumë:

5-Danimarka-Paga vjetore për mësuesit është 46,914 dollarë

4-Norvegjia-Paga vjetore për mësuesit është 47,445 dollarë

3-Gjermania-Paga vjetore për mësuesit 61,589 dollarë

2-Zvicra-Paga vjetore e mësuesve në këtë vend është 69,865 dollarë

1-Luksemburg-Paga vjetore e një mësuesi është 79 mijë dollarë. Për ata me përvojë shkon deri në 137 mijë dollarë